torstai 19. maaliskuuta 2015

~Tahdon!~

Hääpuvut hmm...

se on monelle naiselle tiukka paikka & ehdottomasti top3:sessa, kun mietitään hääpäivää, yhtä elämän tärkeintä & suurinta juhlaa! :)


Mistä edes aloittaa?

Morsiusliikkeet ovat tulvillaan toinen toistaan ihanempia luomuksia, netistä puhumattakaan!
Valinnanvaraa siis on eri värisävyjen, mallien, materiaalien välillä vaikka kuinka. Taitava voi tehdä pukunsa itsekin, mutta siinäkin on aina omat riskinsä & voi tulla lopulta kalliiksikin jos tulee useita virheitä pukua tehdessä, eikä mm. pitsikankaiden metrihintakaan hirmu edullinen ole & niitä metrejähän menee -> jolloin hintaa saattaa kertyä äkkiä lähes osto puvun verran. Varallekin kannattaa ostaa ekstraa, sillä jos sattuukin tarvitsemaan & samaa kangasta ei ole enää saatavilla jostain syystä.
Vastaavat riskit ovat myös netistä tilattaessa, no nyt tarkoitan lähinnä Aasiasta, vaikka siellähän ne valmistetaan pääosin, ainakin hinnaltaan huokeimmat, sekä halvat kopiot design-puvuista. Siksi monikaan yksityinen liike ei halua pukujaan kuvattavan, ettei mallit pääse levitykseen & näin kopioitaviksi.
Aasiasta tilattaessa laatu voi vaihdella, koko ei välttämättä täsmääkään tai istuu huonosti päälle jostain kohtaa, sitten se pitäisi vielä korjauttaakin jossain. Värikin voi näyttää erille näytön kautta kuin luonnossa, jotkut kyllä tarjoaa myös mahdollisuuden tilata näytepalan kangasta aluksi. Sitten on vielä se toimitusaika & kulut siitäkin. Tiedän hyvän ystäväni joka teetätti omansa Kiinassa & suunnitteli sen myös yhteistyössä yrityksen kanssa, muistaakseni sivuilla oli ihan erillinen ohjelma tätä varten & oli saanut unelmansa juuri oikeanlaisena sekä kokoisenakin! :) Ainut miinus oli että toimitus viivästyi, joka aiheutti hääpäivän siirtämisen, mutta ei ollut tuottanut isompia ongelmia kuitenkaan onneksi.
Mutta jälleen yksi hyvä syy hommata puku ainakin vuotta ennen.

Moni miettii, kuten myös itsekin silloin, että miten sitten jos lihoo tai laihtuu eikä mahdukaan pukuunsa?
Morsiusliikkeiden mielestä puku on kuitenkin se tosi tärkeä osa hääpäivää & budjetillisesti iso investointi, jolloin jos sen ostaa jo hyvissä ajoin, jää hääbudjetissa varaa enempäänkin. Sekä kun puku on ostettu niin nainen todennäköisesti yrittää pysyä mitoissaan & moniahan tulevat häät innostaa vielä oikein treenaamaan, jotta on mieleisessä kunnossa omana hääpäivänään. Sekä vielä sekin seikka että suurimmassa osassa morsiuspuvuissahan kuitenkin on nauhoitus selässä, joka antaa varaa puoleen jos toiseenkin. :)
Niin & onhan se vuokraus vaihtoehtokin tietysti aina olemassa, mutta valikoima on mielestäni kovin yksitoikkoinen & sellainen, no perus. :)
Myöskin käytettynä myydään paljonkin pukuja, jolloin voi saada upean morsiuspuvun edullisestikin, jos ei häiritse se seikka että joku on mennyt jo samalla puvulla kerran naimisiin.. -> joka oli minulla se yksi ratkaiseva tekijä.

Ihanteellisinhan olisi juuri tietysti mennä itse paikanpäälle morsiuspukuliikkeeseen sovittamaan & löytää unelmapukunsa ammattilaisen opastuksella, jonka voi sitten tarvittaessa jättää vielä ommeltavaksi juuri sopivan kokoiseksi & pituiseksi! Puvun laatukin on ihan eri luokkaa... mutta niin on sitten se hintakin!

Varsinaista tasapainoitteluahan se on, ensiksi vain pitää päättää mikä on itselle ne tärkeimmät tekijät, no joillain tietty budjetti ratkaisee senkin asian omasta puolestaan jo heti kättelyssä, valitettavasti. :/


************

Hääpuku asiaa siksi, että itsehän omistan tosiaan 3 eri pukua! ;D
Ensimmäisen & toisen olen huutanut huuto.netistä, jo 2 vuotta aikaisemmin kuin häät olivat, no hyvissä ajoin pitääkin olla liikkeellä, kuten todettu. ;)

Olin käynyt sovittamassa samalle keväälle ystävän kanssa hääpukuja kahdessa eri liikkeessä. Päädyin lopulta merenneito -malliin, sellaisen haluaisin oman pukuni olevan. Puvun piti olla myös olkaimeton, sen olin päättänyt jo aiemmin. Sekä pitkä laahus täytyi myös löytyä! Itseä ei myöskään haitannut ajatus hieman koristeellisemmasta & näyttävemmästä puvusta, taikka se että puku ei olisi valkoinen. Pitsiä piti myöskin olla. :)

Siinä sain jo ihan kivasti karsittua valikoimaa, kun kävi kokeilemassa erilaisia malleja, niin sen parhaiten saa selville, vaikkei aiokaan morsiusliikkeestä lopullista ostaakaan, se on jo kokemuksena sen arvoinen.. kuin päivä prinsessana <3 Harvoimpa pääset edes kokeileen vastaavia mekkoja yllesi, joten Suosittelen!!! :)

Ensiksi olin päättänyt tehdä puvun kokonaan itse, sitten luettuani mm. blogeja & laskeskellut riskien summaa mielessäni yhteen, en uskaltanut lopulta tehdä sitä. Myöskin se ajatus puvusta millaisen haluaisin olisi muutenkin sellaista genreä, ettei minulla taidot todennäköisesti ihan riittäisi unelmani luomiseen & veisi hurjasti aikaakin.


                                           Kuva alkuperäisestä unelmastani alla; 


Ihanaa kultaa ..mmm <3

Päätin siis löytää netistä edullisen hääpuvun myynnissä, jolla ei kuitenkaan oltaisi menty vielä kertaakaan naimisiin & jota voisin mahdollisesti sitten muokkailla mieleisekseni (taustalla tietysti ajatuksena ylläoleva puku). Valmis käyttämätön puku veisi tosiaan paljon vähemmän aikaa, sekä olisi riskittömämpää kun pohjakin olisi jo kuitenkin valmiina. :)
Olihan toki myöskin unelmani kopiot kaupan 'ok edullisesti' jollain Aasialaisilla morsiuspuku-sivuilla, aidonkin löysin kyllä myynnistä, sen olisin saanut muistaakseni 4000€:lla.. oli alessa! 0_0



                                                                                                               To be continued...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

spotify:track:6KCW6TTe8z69M5PX8joLPU